Главная / Noutati / Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „Moldagroteh-2014”.

Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „Moldagroteh-2014”.

În perioada de 22-25 octombrie 2014 Institutul de Tehnică Agricolă „Mecagro” a participat la Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „Moldagroteh-2014”. Ediţia de toamnă.

   Institutul a participat la această prestigioasă expoziţie cu cele mai noi elaborari de maşini pentru protecţia plantelor (stropitori, dispozitive pentru introducere erbicidelor în vii şi livezi, culturi de cîmp şi legume), linii pentru producerea biocombustibililor solizi (peletelor, brichetelor) şi alte utilaje necesare producătorilor agricoli pentru mecanizarea proceselor tehnologice din sectorul agroalimentar.
   De o mare popularitate între vizitatori s-a bucurat maşina de stropit tractată cu rampă de tip STR-21-2000 P cu lăţimea de lucru 18-21 metri pentru tratarea culturilor de cîmp şi legumicole, care are avantaje față de cele precedente, este dotată cu rezervor din masă poliester în care în rezervorul de bază pentru soluţiile chimice, sunt încadrate rezervoarele de spălare a celui de bază şi igienic, dispozitiv performant de stabilizare a rampei, sistem de iluminare pe timp de noapte a jetului de lichid pulverizat şi alte dotări ceea ce face ca stropitoarea să corespundă cerinţelor actuale din agricultura performantă.

 Alt exponat, maşina de stropit tractată pentru protecţia plantaţiilor în livezi şi vii de tip SLV-2000CR cu captare frontală a aerului ce exclude pătrunderea repetată a picăturilor de lichid în ansamblul de ventilaţie-pulverizare, dispozitiv de redresare a aerului ce reduce gradul de turbulenţă a fluxului de aer garantînd distribuirea mai uniformă a picăturilor de lichid pe suprafaţă prelucrată şi cu înălţimea de tratare pînă la 7,5 m.

Pentru protecţia pomilor cu tulpini viguroase, inclusiv nuci, un interes deosebit la avut exponatul maşina de stropit tractată de tip SLV-2000 TURBO, care asigură înălţimea de tratare de pînă la 15 m şi calităţi înalte de pulverizare a lichidului chimic şi cu un preţ mai redus în comparaţie cu alte stropitori precedente.

 Pentru administrarea erbicidelor în vii, livezi şi culturile de cîmp este destinată maşina de administrare a erbicidelor MAE-500 cu bac din polister, capacitatea rezervorului de 500 l. Este o maşină purtată, universală la care se poate de asamblat diferite dispozitive de erbicidare cu lăţimea de lucru între rînduri în vie 2,5-4,0 m, livezi 4,0-6,0 m,plantaţii de nuci pînă la 10m şi culturile de cîmp pînă la 12m, dotată cu sistem hidraulic de schimbare a dispozitivului de lucru şi preţ redus faţă de cele precidente.
   Actualmente problema elaborării tehnologiilor de folosire a surselor regenerabile de energie şi în special a combustibililor obţinuţi şin biomasă (peleţi, brichete) a avut un interes deosebit pentru producătorii agroalimenatri şi deaceea elaborarea Institutului – complexul energoeficient pentru producerea biocombustibililor solizi, peleţi din masă vegitală prezentat la această expoziţie.

Acest complex de utilaje în cadrul concursului Internaţional „Noutatea anului”, nominalizat pentru producătorii autohtoni de tehnică şi echipament agricol şi utilaj pentru industria prelucrătoare a fost menţionat cu Medalia de aur şi Diploma de gradul 1 al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

RussiaRomania