Главная / Noutati / Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „Moldagroteh -2016"

Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „Moldagroteh -2016″

În perioada 18-22 octombrie 2016 Institutul de Tehnică Agricolă „Mecagro” a participat la Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „Moldagroteh -2016″, ediţia de toamnă.   

Institutul s-a prezentat la această expoziţie prestigioasă cu cele mai recente elaborări: maşini de protecţie a plantelor (maşini de stropit, agregate pentru efectuarea lucrărilor în vii, livezi, plantaţii de culturi de câmp şi leguminoase, alte mijloace tehnice pentru mecanizarea proceselor tehnologice din sectorul agroalimentar.
    Au fost prezentate următoarele exponate:
– Maşini de stropit tractate STR-21 3000; STR 21-2000P, STR 12H-2000;
– Maşină de stropit tractată сu ventilator – SLV 2000CR; SNU 2000D2;
– Maşină de stropit purtată cu rampă SPR-12C-800;
– Agregat pentru administrarea erbicidelor;
– Agregat combinat de cosit şi tocat resturi vegetale;
– Agregatul Mătura;
– Maşină de spălat seminţe de dovleac;
– Răcitor – transportor – cernător de pelete şi alte materiale friabile.
    De un mare interes la vizitatori s-a bucurat maşina de stropit STR-21-3000 cu lăţimea de lucru de 21m şi volumul rezervorului de 3000 litri pentru tratarea culturilor de câmp şi leguminoase. Această maşină are o serie de avantaje comparativ cu modelele anterioare, este utilată cu sistem electronic, recipient din masă plastică (poliester) pentru lichidul de lucru, în care sunt încorporate rezervoare pentru spălarea rezervorului principal şi de spălat pe mâini, mecanism perfecţionat pentru stabilizarea rampei, şi alte dispozitive, care fac maşina de stropit mai actuală, corespunzătoare cerinţelor moderne.
    Alt model – maşina de stropit tractată, pentru tratarea livezilor şi viilor de tip SLV-2000CR cu captarea frontală a aerului, care reduce pătrunderea repetată a lichidului în ansamblul de ventilare, dispozitiv de reducere a gradului de turbulenţă a fluxului de aer, garantînd distribuirea mai uniformă a picăturilor de lichid pe suprafaţa tratată şi înălţimea de tratare până la 7,5 m.
    De un interes deosebit s-a bucurat maşina de stropit tractată SNU-2000D bilaterală, prevăzută pentru protecţia chimică a pomilor fructiferi cu coroana înaltă, inclusiv nucari. Această maşină dispune de două ventilatoare, care asigură înălţimea de tratare până la 12 m şi calitatea tratării.
    În conformitate cu rezultatele expoziţiei, maşina de stropit STR12H-2000, care a fost selectată în cadrul concursului internaţional al producătorilor de tehnică şi utilaje agricole, a fost menţionată cu Medalia de aur şi Diplomă de gradul I oferite de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al RM.

Suntem recunoscători participanţilor la expoziţia „Moldagroteh-2016″ pentru propuneri privind îmbunătăţirea calităţi şi competitivităţii mijloacelor tehnice elaborate de Institut şi sperăm la o colaborare strânsă cu agenţii economici din sectorul agroalimentar.

RussiaRomania