Главная / Noutati / Expozitia Internațională specializată Moldagrotech 2015

Expozitia Internațională specializată Moldagrotech 2015

In perioada 21- 24 octombrie 2015 Institutul de Tehnică Agricolă “Mecagro ” a participat la Expoziţia Internatională Specializată de masini , echipamente si tehnologii destinate complexului agroindustrial ,, Moldagroteh-2015″, (autumn) ediţia a XXIX-a .

La această prestigioasă expoziţie au fost prezentate cele mai noi elaborari de maşini şi utilaje pentru protecţia plantelor ( stropitori, dispozitive pentu introducerea erbicidelor în vii şi livezi, culturi de cîmp si legume, masina pentru pregătirea şi transportarea soluţiilor) şi alte utilage necesare producatorilor agricoli pentru mecanizarea proceselor tehnologice din sectorul agrar.

De o mare popularitate între vizitatori s-a bucurat masinia de stropit tractată cu rampă de tip STR-24-3000 cu laţimea de lucru 24 metri pentru tratarea culturilor de cămp si legumicole. Este echipată cu rezervor din poliester cu volum de 3000 l. În care sunt incadrate rezervoarele de spalare si igienic, dispozitiv performant de stabilzarea rampei şi alte accesorii ce o face să corespundă cerinţelor actuale din agricultura performantă.

Pentru proţecţia pomilor cu tulpini viguroase, inclusiv nuci, un succes deosibit au avut masinile de stropit tractate de tip SNU-2000 TURBO(AVC), care asigură inaltimea de tratare de pîna la 15 m şi SNU-2000D2 cu două ventilatoare cea ce asigură înăltimea de tratare de pînă la 10m, calitaţi inalte de pulverizare a lichidului chimic si prêt mai redus in comparaţie cu alte stropitori precedente.

Pentru administarea erbicidelor la culturile de cămp, in vii şi livezi sunt destinate echipamentele DR-12H pentru tratare culturile de cămp cu lăţimea de lucru de 12 m, DEU 2,5-4 cu latimea de lucru intre rinduri in vie de 2,5 si livezi de 4 m;DEU-4-6 in livezi cu distanta între rînduri de 4,0-6,0m, DEN 9-10 destinat plantatiilor de nuci cu distanţa între rînduri de 10 m şi dotate cu sistem hidraulic şi la un preţ redus faţă de cele precidente.   

Cea mai actuala elabarare a Institutului tehnologia de folosire a surselor regenerabile de energie şi, in special, a combustibililor obtinuţi din biomasă[ peleti, brichete] a produs un interes deosibit pentru producătorii agricoli: Tocatorul de crengi TC-1,7 prezentat la această expozitie cu productivitatea de 2,5 ha/ora, care este folosit pentru strîngerea şi marunţirea resturilor între rînduri după curăţirea copacilor în livezi şi lăstarilor de viţa de vie, cu scopul pregătirii materiei prime pentru producerea brichetelor şi peleţilor combustibili din masă vegetală

In cadrul concursului International «Util pentru Moldova’’, nominalizat pentru producatorii autohtoni de tehnică şi echipament agricol stropitoarea de tip STR-24-3000 a fost mentionata cu Medalia de aur În cadrul şi Diploma de gradul 1 a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

RussiaRomania