Главная / Noutati / Expoziţia Internaţională Specializată MOLDAGROTEH(spring) ediția a XXVIII-a

Expoziţia Internaţională Specializată MOLDAGROTEH(spring) ediția a XXVIII-a

În perioada 4-7 martie 2015 Institutul de Tehnică Agricolă Mecagro a participat la Expoziţia Internatională Specializată de mașini , echipamente și tehnologii destinate complexului agroindustrial ,, Moldagroteh”, ediţia a XXVIII-a .

Institutul a participat la aceast a prestigioasă expoziţie cu cele mai noi elaborari de maşini pentru protecția plantelor (tocatoare, stropitori, dispozitive pentu introducerea erbicidelor în vii şi livezi, culturi de cîmp si legumicole ) , linii pentru producerea biocombustibililor solizi ( peletelor, brichetelor) şi alte utilaje necesare producătorilor agricoli pentru mecanizarea proceselor tehnologice din sectorul agrar.

De o mare popularitate între vizitatori s-a bucurat Mașina de stropit tractată cu rampă de tip STR-21-2000P cu laţimea de lucru 18 și 21 metri pentru tratarea culturilor de câmp și legumicole, care are avantaje faţă de cele precedente, este echipată cu rezevor din poliester. În rezervorul de bază pentru soluțiile chimice sunt incadrate rezervoarele de spalare a celui de bază si igienic, dispozitiv performant de stabilizare a rampei, sistem de iluminare pe timp de noapte a jetului de lichid pulverizat şi alte accesorii ce o face să corăspundă cerinţelor actuale din agricultura performantă.

Alt exponat – Mașina de stropit tractată pentru protecţia plantelor în livezi si viţa de vie de tip SLV-2000CR cu captare frontală a aerului ce exclude pătrunderea repetată a picaturilor de lichid în ansamblul de ventilaţie-pulverizare, dispozitiv de redresare a aerului ce reduce gradul de turbulenţă a fluxului de aer garantînd distribuirea mai uniformă a picăturilor de lichid pe suprafaţa prelucrată și înalțimea de tratare pîna la 7,5 m.

Pentru proţecţia pomilor cu tulpini viguroase,inclusiv nuci, un interes deosibit a avut exponatul mașina de stropit tractată de tip SNU-2000 TURBO, care asigură înalțimea de tratare de pînă la 15 m şi calitate înaltă de pulverizare a lichidului chimic și preț mai redus în comparaţie cu alte stropitori precedente.

Pentru administarea erbicidelor în vii, livezi și culturi de câmp este distinată Mașina de administrare a erbicidelor MAE -500 cu rezervor din poliester, capacitatea rezervorului de 500 l. Este o mașină purtată, universală la care se poate asambla diferite dispozitive de erbicidare cu lățimea de lucru între rînduri în vii 2,5-4,0 m , livezi 4,0-6,0 m , plantații de nuci pînă la 10 m şi culturile de câmp pîna la 12 m.

Actualmente elabararea Institutului tehnologiei de folosire a surselor regenerabile de energie şi în special a combustibililor obtinuţi din biomasă ( peleti, brichete) a avut un interes deosebit pentru fermieri Tocatorul de crengi TC-1,7 cu productivitatea de 2,5 ha/ora, care este folosit pentru strîngerea şi marunţirea resturilor între rînduri după curăţirea copacilor în livezi şi lăstarilor de viţa de vie, cu scopul pregătirii materiei prime pentru producerea brichetelor şi peletelor combustibile din masă vegetală.

În cadrul concursului Internațional ,,Noutatea Anului’’ acest sistem de utilaje a fost nominalizat cu Medalia de aur şi Diploma de gradul 1 al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

RussiaRomania