Главная / Noutati / Seminarul specializat „Modele noi de mașini pentru protecția plantelor în plantațiile viguroase”

Seminarul specializat „Modele noi de mașini pentru protecția plantelor în plantațiile viguroase”

 La data de 10 noiembrie 2015, în incinta secției “Loturi experimentale” a Institutului si-a desfășurat lucrările seminarul specializat „Modele noi de mașini pentru protecția plantelor în plantațiile viguroase”. Au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Asociaţiei producătorilor de nuci, Institutului de Horticultură si Industriei Alimentare, Staţiei de încercare a maşinilor , 34 producătorii agricoli de culturi nucifere din Republica Moldova.

Au fost prezentate și demonstrate în lucru: Mașina SLV-2000CR, destinată protecţiei plantaţiilor multianuale cu înălțimea plantelor pînă la 7,0 m și intervalul dintre rînduri pînă la 6m, maşina de stropit tractată SNU-2000 D2 cu 2 ventilatoare și duză bilaterală, destinată pentru protecţia plantaţiilor cu înălţimea de până la 10 m și intervalul dintre rînduri 10 m; mașina SNU-2000 TURBO cu dispozitivul de ventilare-pulverizare AVC, destinată pentru tratarea marginală a culturilor de câmp și legumicole, la fel, pentru protecţia plantaţiilor viguroase cu înălţimea de până la 15 m.
La expoziția, organizată cu prilejul seminarului, a fost prezentat un spectru larg de mașini și utilaje pentru sectorul agroalimentar, elaborate, confecționate și comercializate de I.T.A. “Mecagro”

RussiaRomania